Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Κοτόπουλο με γλυκό κρασί , πιπεριές και μανιτάρια


   Υλικά:

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες ή 4 μπούτια κοτόπουλο
  • 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά πράσινη σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά κίτρινη σε ροδέλες
  • 1 ποτήρι 200 ml περίπου γλυκό Σαμιώτικο κρασί (Nectar)
  • 1 κονσέρβα κονκασέ ή φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Μανιτάρια σε φετούλες
  • Αλάτι , πιπέρι, πάπρικα
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κύβος ζωμός κοτόπουλου
        Εκτέλεση:

1. Πλένουμε και σκουπίζουμε το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας
2. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι πιπέρι και πάπρικα
3. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι να κάψει και ροδίζουμε καλά το κοτόπουλο γυρίζοντας το να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές.
4. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα πυρέξ
5. Αφαιρούμε λίγο λάδι απ το τηγάνι και  σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές
6. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο
7. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την ντομάτα, τον κύβο, πιπέρι και πάπρικα.
8. Σιγοβράζουμε για πέντε λεπτά και μετά περιχύνουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα.
9. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς κελσίου για 1 ώρα περίπου
10. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το φαγητό μέσα να πάρει χρώμα για άλλη μισή ώρα περίπου
11. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι.


Λίγα ακόμη μυστικά:
Αν δεν έχετε γλυκό κρασί Σάμου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαυροδάφνη ή οποιοδήποτε άλλο γλυκό κρασί.



3 σχόλια:

Niki είπε...

μμμ νόστιμο!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ νόστιμο φαίνεται! Ωραία ιδέα το Σαμιώτικο κρασί!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ παρασκευης 22/11/2013 ΤΟΥ ΕΙΔΙΟΥ γυμνασιου επαγγελματικου ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ
Α2
1 ΩΡΑ ΣΕΠ
2 ΩΡΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑ
3 ΩΡΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ
4 ΩΡΑ ΟΙΚ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
5 ΩΡΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin