Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Κολοκυθοτυρόπιτα χωρίς φύλλο με κίτρινο κολοκύθι





Λαχταριστή χρυσαφένια πίτα που γίνεται πανεύκολα χωρίς φύλλο. Είμαι ικανή να εξαφανίσω ένα ταψί μόνη μου!!!


Υλικά:

  • 1 κιλό κίτρινη κολοκύθα τριμμένη στο λεπτό τρίφτη
  • 300 γραμ. τυρί φέτα σε τρίμματα
  • 3-4 κ.σ γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
  • 200 γραμ καλαμποκάλευρο
  • 200 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλ αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο και έξτρα για το ράντισμα του ταψιού

Εκτέλεση:

  1. Αλατίζουμε το τριμμένο κολοκύθι με 1 κ.γλ αλάτι και το βάζουμε σε τρυπητό  για 20 λεπτά περίπου.
  2. Το στίβουμε με τα χέρια μας να βγάλει τα υγρά του.
  3.  Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να πετύχουμε ένα χυλό χωρίς πολλά υγρά, αν δούμε ότι έχει υγρά προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι.
  4. Απλώνουμε χαρτί ψησίματος στο μεγάλο ταψί της κουζίνας μας και το λαδώνουμε με αρκετό λαδάκι
  5. Πασπαλίζουμε λίγο καλαμποκάλευρο και απλώνουμε το μείγμα μας
  6. Απλώνουμε το μείγμα μας 
  7. Το μείγμα πρέπει να έχει πάχος ενός δαχτύλου στο ταψί μας για να ψηθεί καλά η πίτα μας
  8. Ραντίζουμε με αρκετό ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγο καλαμποκάλευρο
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180-200 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις, για 1 ώρα περίπου στο κάτω ράφι του φούρνου.

Λίγα ακόμη μυστικά:

Αυτή η πίτα γίνεται λεπτή . Κατά το στρώσιμο στο ταψί πρέπει να έχει ύψος το πολύ 1 δάχτυλο έτσι ψήνεται ομοιόμορφα και γίνεται τραγανή απ έξω και μαλακή - μελωμένη μέσα. Διαφορετικά δεν θα χουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το πόσο αλεύρι θα μας πάρει εξαρτάται και απ τα πόσα υγρά έχει το κολοκύθι μας, και κατά πόσο καλά θα το σταγγίξουμε. Μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω αλεύρι.
Καλή επιτυχία!!!

2 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Μην το εξαφανίσεις όλο το ταψί Ελενάκι!
Ασε να δοκιμάσουμε κι εμείς κομματάκι!!
Πεντανόστιμη δείχνει!
Φιλιά, καλό βράδυ!

Helen Gr είπε...

Ελένι, στείλε μου ένα κομματάκι!
Έχει καλαμπόκι και κολοκύθα, δύο υλικά που μου αρέσουν πολύ!
Καλό απόγευμα.

sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin