Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Γλυκιά πατσαβουρόπιτα



Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 1 βιταμ
  • 5 κουτ σούπας αλεύρι
  • 5 κουτ σούπας καστερ παουντερ
  • 1 λιτ γάλα
  • ¾ κούπας ζάχαρη
  • 1-2 αυγά (προαιρετικά)
  • άχνη ζάχαρη και κανέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
  1. Βάζουμε στην κατσαρόλα το βιταμ να λιώσει και με ένα πινέλο βουτυρώνουμε τα φύλλα, ένα ένα και τα σουρώνουμε με τα δάχτυλα(όπως κάναμε τις βεντάλιες, μόνο στο ποιο γρήγορο)
  2. Τα βάζουμε στο ταψί, γύρο γύρο μέχρι να γεμίσει το ταψί και να τελειώσουν τα φύλλα.
  3. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα (με το λιωμένο βιταμ) το αλεύρι και το καστερ παουντερ και ανακατεύουμε το γάλα τη ζάχαρη και μόλις αρχίσει να πήζει ρίχνουμε τα αυγά καλά χτυπημένα και ανακατεύουμε.
  4. Αδειάζουμε πάνω από τα φύλλα και με ένα μαχαιράκι ανοίγουμε λίγο τα φύλλα γύρο γύρο να πάει παντού.
  5. Το αφήνουμε κάνα τέταρτο να φουσκώσουν τα φύλλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 μέχρι να ροδίσει 30-45 λεπτά στο περίπου.
  6. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, κανέλα και σερβίρουμε.
  7. Τρώγεται το ίδιο ευχάριστα ζεστό και κρύο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή να μην πήξει πολύ στην κατσαρόλα γιατί θα κάτσει πάνω από τα φύλλα και δεν θα πάει παντού. Ρευστό σαν το χυλό της κρέπας περίπου.

sharing buttons

Blog Widget by LinkWithin